Daar is die dan, mijn allereerste blog! Iets wat ik al maanden op mijn to-do lijstje heb staan, maar waar ik steeds geen tijd voor maakte. Terwijl ik voor mijn klanten dagelijks blogs schrijf, hoe gek is dat eigenlijk? Misschien herken je dat wel, je schuift je eigen passie opzij omdat er toch taken zijn die eerder ‘moeten’. Waarom maak je niet wat meer tijd voor je eigen passie en business? Op dit moment doe ik dat ook, ik heb mijzelf er eindelijk toe gezet om mijn eerste blog te schrijven, so here we go.

Makkelijker gezegd dan gedaan: gewoon doen!

Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik een eigen blog zou schrijven op mijn eigen website. Ik heb in februari 2021 de stap gezet om mijn passie voor schrijven ook met anderen te delen. Als ik soms de vraag krijg: heb je nog tips voor iemand die ook wil starten met een onderneming? Dan denk ik eigenlijk meteen: gewoon durven en doen, ga je passie achterna! Ik hoor je denken, dat klinkt makkelijker dan het is. In feite is het ook echt makkelijk, als je maar vertrouwen hebt in jezelf en in je passie. Dat is precies wat ik ook heb gedaan. Natuurlijk had ik twijfels en wist ik eigenlijk niet waar ik aan begon, maar toch durfde ik voor mijn passie te gaan. Ik zag wel hoe het zou lopen en ben in het diepe gesprongen.

Ieder zijn of haar eigen ding

Schrijven is naar mijn mening iets bijzonders. Niet iedereen kan het en ook niet iedereen vindt het leuk. Dat laatste is vooral belangrijk. Als je je gevoel niet makkelijk kwijt kunt in woorden en daarom maar steeds tegen dat schrijven op ziet, dan gaat het ook niet lukken. En dat is ook prima, ieder zo zijn of haar ding toch? Dat is precies de reden dat ik Written by Luna ben gestart. Ik help graag andere ondernemers met mijn teksten, omdat ik weet dat veel mensen schrijven lastig vinden en daar soms ontzettend tegenop zien. 

Ik vind het juist ontzettend leuk om te schrijven en neem daarmee veel twijfels, gepeins en stress uit handen van een ander. Ik hoor je misschien denken: waarom zou je dan je teksten laten schrijven door een ander? Ik denk dan meteen: waarom zou je nog te veel tijd steken in het schrijven van teksten en daardoor minder tijd over hebben voor je eigen passie? Schrijven is mijn passie en jij hebt ongetwijfeld ook een passie, zeker als je al een eigen business hebt. Steek daar dan ook de tijd in en blijf bij je eigen ding. Is schrijven niets voor jou? Dan zijn er mensen zoals ik die je graag uit de brand helpen zodat jij lekker kunt doen waar je blij van wordt!

Teksten laten schrijven door een ander

Je teksten laten schrijven door een ander is misschien spannend of lastig, dat begrijp ik. Ik ben zelf ontzettend perfectionistisch en heb graag de touwtjes in handen. Dus ik zou het zelf net zo spannend vinden om teksten door een ander te laten schrijven. Toch is het laten schrijven van teksten door een ander voor vele ondernemers een hele goede keuze geweest. Het geeft je rust, je hoeft je niet meer bezig te houden met iets wat je eigenlijk niet zo leuk vindt of wat je te veel moeite kost. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te stoppen met het schrijven van je teksten, maar dat zou ik je uiteraard afraden. Teksten brengen je passie veel meer tot leven en brengen echt een verhaal over tot je doelgroep. Je kunt mensen emotioneel raken, aan het denken zetten of aanzetten tot actie.

Om je teksten zo persoonlijk mogelijk te houden is het belangrijk dat er een goede klik is tussen jou en de ander. Je teksten laten schrijven is al een, maar als er geen klik is dan klopt de schrijfstijl misschien helemaal niet bij je bedrijf. Ga dus opzoek naar die klik voordat je de uiteindelijke keuze voor een eventuele uitbesteding maakt. De meest persoonlijke teksten kunnen alleen worden geschreven als er ook een persoonlijke klik is. Naar mijn mening maakt een persoonlijke touch iedere tekst krachtiger. Wat maakt je business nu uniek? Waarmee kun jij je onderscheiden? Precies het antwoord op die vragen zie je terug in sterke teksten. Denk nu niet dat je niets persoonlijks hebt toe te voegen of dat je niet onderscheidend bent. Ieder mens is anders en iedere business is anders. Ergens, misschien nog ver verstopt zonder dat je dat weet, zit dat ene kleine detail wat jou en je business uniek maken!

Iedereen heeft zijn of haar unieke kracht, dat is niet anders met een tekst. Iedere tekst heeft een unieke, persoonlijke en onderscheidende stijl nodig om ervoor te zorgen dat stoppen met lezen absoluut geen optie is.

Je bent geen superheld

Durf dus te gaan voor je passie en laat dingen die je tegenstaan, maar die wel belangrijk zijn, uitvoeren door een ander. Ik ben van mening dat je business alleen maar kan groeien als je dat af en toe met hulp van anderen doet. Je bent geen superheld, je bent geen alleskunner. Ook ik vind dat soms lastig, maar om soms eens wat uit handen te geven helpt je wel groeien, zowel persoonlijk als zakelijk. Dat is een proces en dat heeft tijd nodig. 

Zorg juist dat je tijd maakt om te kunnen groeien met datgene waar je wél goed in bent, waar wél je passie ligt en vooral waar je een gelukkig gevoel van krijgt!

Written by,

Luna